Haal het beste uit jouw team

Een groep mensen is nog geen team. Daarvoor is meer nodig: dat je jouw eigen én andermans talenten en valkuilen ziet, dat je je communicatie op elkaar afstemt en dat je op die manier beter samenwerkt. Teamcoaching helpt daarbij.

Teamcoaching versterkt je team
Je leert elkaar versterken en concrete afspraken te maken over hoe je helder bent naar elkaar. Daardoor begrijp je elkaar beter en ervaar je feedback als waardevol. Zo ontstaat in je team een leercultuur.

Coach jouw team in 3 stappen
Meestal bestaat een teamcoachingstraject uit drie delen. Samen bekijken we hoe lang deze delen duren en welke onderdelen we gezamenlijk en welke we individueel doen.

Deel 1: Inzicht in verwachtingen

Hoe beleef je de huidige situatie? Welke gevaren ervaar je? Waar zie je kansen en mogelijkheden? Die vragen stel ik in het eerste deel aan alle leden van je team. Natuurlijk ga ik ook in op jullie wensen en behoeften in onze samenwerking.

Deel 2: Inzicht in gedrag
In het tweede deel zoomen we in op het gedrag van alle teamleden. Dat doen we met behulp van DISC©. Je ziet in een grafiek welk gedrag bij je past en waar je je comfortabel bij voelt. Een andere grafiek geeft weer welk gedrag je laat zien en welk gedrag jij denkt dat er van je gevraagd wordt. De vergelijking van deze grafieken geeft je vervolgens inzichten over de manier waarop je functioneert.

Deel 3: Inzicht in het ideale team
Deel drie is een teamsessie waarin we de hoofdlijnen uit deel 2 bespreken. We maken zichtbaar waar het talent van het team ligt. En we maken een matrix waarin je precies ziet hoe je elkaar kunt aanvullen en elkaars kracht kunt versterken. Maar ook welke risico’s, verbeterpunten en potentiële conflicten er zijn. Op basis van al deze informatie krijgen jullie een concreet advies over hoe je optimaal kunt samenwerken. En als het nodig is, kan de leidinggevende daarna ook gecoacht worden om het ‘nieuwe’ team optimaal te ondersteunen.

Meer weten over de mogelijkheden van teamcoaching voor jouw team?
>>vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

teamtraining