De praktische aanpak van Linda

Of je nu kiest voor een individuele coaching of een uitgebreid traject voor organisatieontwikkeling, mijn aanpak is in hoofdlijnen altijd hetzelfde. Gericht op samenwerking en altijd pragmatisch, daarom doorlopen we samen de volgende stappen:

1. Kennismaking
Mijn werk is mensenwerk. Vertrouwen in mij als trainer of coach vormt vaak de basis voor het succes. Het werkt namelijk alleen als jij en je collega’s er écht voor willen gaan. De klik is daarom belangrijk. En die is er, of misschien wel helemaal niet. Daarom maak ik graag eerst kennis met jou, én met je organisatie. Zo kunnen we beide aftasten of er voldoende vertrouwen is voor een samenwerking.

2. Advies
Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan, ontvang je van mij eerst een advies. Geen dik rapport, maar een praktisch document. Daarin formuleren we jouw hulp- of ontwikkelvraag, geef ik aan wat er nodig is en maak ik een inschatting van alle benodigde stappen. Zo weet je vooraf exact waar je aan toe bent en heb je geen verrassingen achteraf.

3. Uitvoer
We gaan echt aan de slag. Van denken, naar doen! Vaak het leukste onderdeel van onze samenwerking. Je mag van mij verwachten dat ik alles uit de kast haal om je te helpen. Ik ondersteun jou en je collega’s waar ik kan. Daarin ga ik ver. Andersom verwacht ik ook inzet van iedereen persoonlijk. Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik jou zoveel mogelijk inzichten en handvatten geef, maar het is jouw verantwoordelijkheid om er ook daadwerkelijk iets mee te doen.

4. Betrokken
We hebben intensief samengewerkt en je hebt sindsdien mooie stappen gezet. Voor jezelf of misschien wel met je hele team of organisatie. Het einde van een coachtraject, is vaak pas het begin van verandering. Ik blijf daarom graag betrokken, ook als onze samenwerking erop zit. Nazorg noem ik dat. Betrokken als sparringpartner, luisterend oor of gewoon als de enthousiaste coach die jou maar wat graag op je successen wijst.

Wat je verder mag verwachten
Van particulier met een eenvoudige loopbaanvraag tot aan de raad van toezicht van een grote landelijke zorgorganisatie, en alles wat daar tussenin zit. Mijn klantenkring is zeer divers, maar iedereen mag van mij hetzelfde verwachten: oneindig enthousiasme en maximale inzet. Dat hangt namelijk niet af van de grootte van jouw organisatie of jouw vraag.

Praktisch en laagdrempelig
Je mag van mij altijd een praktische insteek verwachten. Jouw specifieke situatie en jouw organisatie staan daarbij centraal. Tijdens onze samenwerking zorg ik bovendien voor optimale omstandigheden waar iedereen zich prettig bij voelt. Zo voelt zelfs de meest verlegen medewerker uit jouw team zich veilig en vertrouwd.

Snel en adequaat
Waarom veel gesprekken plannen als het ook in een paar gesprekken kan? Of het nu gaat om individuele coaching, uitgebreide teamtraining of organisatieadvies, in veel gevallen kunnen we in een paar gesprekken samen al grote stappen zetten. Op basis van mijn jarenlange ervaring leg ik snel de vinger op de zere plek zodat we direct aan de slag kunnen. Daardoor boek je ook snel resultaat.

Onafhankelijk en objectief
Je mag van mij een frisse en objectieve blik verwachten. Als we samenwerken moet alles bespreekbaar zijn. Ik oordeel niet, maar houd je wel een spiegel voor. Altijd oprecht en gericht op ontwikkeling. Ontwikkeling van jou, je team of jouw organisatie.

loopbaancoach Linda Grootenhaar